Pikante -vastuullisuus

Ekokompassi banneri FI

Ympäristöpolitiikka 2019

Me Pikante-ravintoloissa haluamme valmistaa hyvää ja terveellistä ruokaa. Suosimme kotimaisuutta, tuoreutta ja laadukkuutta.  Olemme jo pitkään kulkeneet kohti vihreämpää jalanjälkeä ja punnitsemme valintojamme ympäristön ja hiilijalanjäljen kannalta.  Suurimpien tavarantoimittajiemme sopimuksen ehtona on Code of Conduct- eettinen ohjeistus, jolla varmistetaan yrityksen hyvät toimintatavat liittyen ihmisoikeuksiin, ympäristön huomiointiin ja reiluun kilpailuun

Valmistamme ruokaa ja kahvilatuotteita päivittäin kolmessa lounasravintolassa ja kolmessa kahvilassa. Suosimme kotimaista lihaa, MSC-sertifioitua kalaa, sesongin mukaisia kasviksia ja perunamme on kasvaneet Pälkäneellä ja ne tuodaan meille päivittäin.  Pikante-ravintolat ei käytä häkkikananmunia valmistamissaan tuotteissa. Tavarantoimittajamme käyttävät pääosin yhteistä logistiikkaa, jolloin tavarankuljetuksiin liittyvät ympäristöhaitat on minimoitu.

Hankinnoissa huomioimme pakkauskoot ja pakkausten kierrätyksen. Ostamme isoja pakkauskokoja, jotta turhaa pakkausjätettä ei synny ja lähetämme pakkauslaatikoita myös mahdollisuuksien mukaan takaisin toimittajille uusiokäyttöön. Take away- astiamme ovat useimmiten biohajovia ja uusia vaihtoehtoja kartoitamme aktiivisesti. Olemme vaihtaneet puhdistusaineet mahdollisimman ympäristöystävällisiin ja siivouksen työtapojen kehittäminen vettä säästävämmäksi on osa ympäristöohjelmaa.

Mahdollisimman pieni ruokahävikki on sekä ympäristöystävällistä että kustannustehokasta. Monissa ravintoloissamme onkin mahdollista ostaa linjastoruokaa mukaan, lounasajan jälkeen.
Punnitsemme säännöllisesti biojätteemme ja sen avulla olemmekin saaneet keittiössä syntyvän hävikin hyvin pieneksi.  

Vuosien 2019-2021 strategiassamme huomioidaan eri vastuullisuuden ulottuvuudet, ja olemme luoneet itsellemme tavoitteita niin taloudellisen, sosiaalisen kuin ympäristövastuun saralle.

Strategiamme mukaisesti sertifioimme ympäristöjärjestelmämme vuonna 2019.

KEHITYSKOHTEEMME:

Ympäristöjärjestelmän mukaiset kehityskohteemme vuosille 2019-2021

  1. Lämpimän veden kulutuksen vähentäminen
  2. Viestintä (sisäinen viestintä ympäristöystävällisistä työtavoista)
  3. Ympäristöjärjestelmän sertifiointi vuonna 2019

2019 vuonna keskitymme lisäksi seuraavaan:

  1. Biohajoavien pesuaineiden testaus ja käyttöönotto
  2. Jätehuoltosuunnitelman päivitys ja kierrätysohjeiden tarkastus sekä keittiöön ja asiakkaalle
  3. Ideakilpailu henkilökunnalleMaukkaita hetkiä  Demo  Hyviä tekoja
Copyright © 2020 Pikante - Pirkanmaan Kansanterveys Ry |  Kaikki oikeudet pidätetään | Rekisteriseloste
WebDesign & System - Pro%entti

oiva sinettilog 200x200